dijous, 10 d’agost del 2017

La pluja de Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç

Clica per veure en directe les Llagrimes
Sant Llorens
   Entre l'11 i el 13 d'agost les llàgrimes de Sant Llorenç, conegudes pels astrònoms com les Perseides, seran aquest any unes de les més espectaculars, són estrelles fugaces, és a dir, fragments de meteorit que entren en ignició al pas per l'atmosfera terrestre.
  Aquest fenomen es produeix en qualsevol moment de l'any, però en aquestes dates la Terra travessa el deixant del cometa periòdic 109P / Swift-Tuttle, que dóna una volta al voltant del Sol cada 130 anys.
  Aquesta estela està composta per meteoroides que circulen en la seva entrada a l'atmosfera a 59 km / s, de manera que les Perseides són meteors ràpids (és a dir, breus fins que es consumeixen) i brillants.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A casa ja es tradició, cada any amb el Jordi i amiguets de l'estiu, ens estiravem a terra amb una manta i miravem si en veiem alguna i cadascú anava cantant en veu alta els que anava veient, un ! dos !..... vuit, nou i algú sempre deia ah ! jo no en veig cap ! una mica enfadat i un altre feia trampetes i en cantava més que les que queien, 32, 33, 34 ..... alaaaa! fas trampes !!

Ara estem el Salvador i jo sols com dos mussols i encara ho fem i recordem quan la canalla era petita i el depresa que passa el temps.
Per descomptat que ara no ens hi estem tota la nit, si aguantem mig hora ja es molt.
Aqui a la casa de fora (prop de Montserrat) com no es nucli urbà, no hi ha contaminació lumínica i es veuen força be, això si, sempre amb el permís de la lluna, que quan es plena ens fa la gitsa.
Que hi farem !

Com sempre gràcies Fede per les teves, sempre instructives, explicacions.
Rosó.