diumenge, 20 d’agost del 2017

Eclipsi total de Sol

Clica per veure l'eclipsi en directe
   El 21 d'agost es produirà un eclipsi total de sol, la lluna s'interposarà entre la Terra i el Sol causant un eclipsi total. Durant una mica més de dos minuts l'ombra del satèl·lit tapant l'astre causarà una petita nit que creuarà nord-amèrica d'oest a est i acabarà a Cap Verd, a l'Oceà Atlàntic. En una franja molt més gran es produirà un eclipsi parcial que podrà observar-se des de bona part de la península ibèrica, així com Amèrica Central, el nord de Sud-amèrica, Europa occidental, el nord d'Àfrica i el nord-est de Rússia. (El Pais)
   A Espanya, l'eclipsi començarà al vespre. Es podrà veure parcialment des de les 20:44 hores fins a les 21:00 hores, aproximadament. A Madrid l'eclipsi tan sols durarà 16 minuts, abans que el sol s'amagui. El bloqueig total de la lluna al sol durarà fins a 2 minuts i 40 segons, depenent de la localització en què ens trobem.
   Les Illes Canàries seran el millor lloc des d'on observar l'eclipsi, amb un enfosquiment del Sol de fins al 42%. Per contra, en ciutats com Barcelona, València o les illes Balears no serà visible.