dimarts, 7 de juliol del 2020

Com desviar trucades del fix al mòbil

   La diferència entre el telèfon de casa i el telèfon mòbil es troba en el mateix nom: el de casa no es mou. Si esperes una trucada important a casa i no estaràs, sempre pots configurar un desviament de trucada perquè et arribin a el mòbil les trucades de telèfon fix.  
   Desviar trucades de telèfon fix a el mòbil és un servei sense cost per a qui et crida, però que se't cobrarà en la factura segons els plans que tinguis contractats- com una trucada des del teu telèfon fix al teu mòbil.

Desviar trucades de l'fix a el mòbil

   Desviar trucades de l'fix a el mòbil no difereix molt a qualsevol altre desviament de trucades. La diferència és que generalment el telèfon fix no té una interfície o forma de configurar el desviament per tu, com si succeeix en Android i en iOS. No obstant això, és més que probable que el teu operador et permeti configurar els desviaments de trucades des del panell de control de la teva línia o a través del seu servei d'atenció a client.

Com fer desviaments de trucada

   No obstant això, en veritat és un procés molt senzill que pots fer tu mateix amb el telèfon fix davant, usant codis numèrics estandarditzats (és a dir, que serveixen per a qualsevol operador). Tingues en compte que aquests codis poden variar d'un país a un altre.
El codi varia segons si vols desviar totes les trucades o només sota algunes condicions, encara que els primers passos són els mateixos. Despenjar el telèfon fix i esperar que d'el to de trucada. Necessitaràs saber el número de telèfon del teu mòbil.

Desvia totes les trucades a mòbil

   Perquè absolutament totes les trucades que arribin al teu telèfon fix siguin desviades al teu mòbil, hauràs de seguir els següents passos, suposant que tinguis el telèfon fix davant (si no és així, hauràs connectar amb el teu operador perquè ho activin per tu):
Despenja el telèfon i espera a el to de trucada
Escriu * 21, el número de telèfon del teu mòbil i #, sense espais
Per exemple, si el teu número de telèfon és 555-123-456, tecleja * 21555123456 #

Desvia algunes trucades a mòbil

   Els desviaments condicionals es configuren igual, encara que amb un codi que canvia per establir les diferents condicions. En aquest cas no es desvien totes les trucades, sinó només aquelles que compleixin certes condicions:
* 61, per desviar les trucades quan no responguis a el telèfon
* 67, per desviar les trucades quan el telèfon estigui ocupat

La resta de l'procés és exactament el mateix: despenjar el telèfon, esperar que d'el to de la línia i incloure el número de telèfon del teu mòbil i acabar amb un #. És a dir, si el teu número de mòbil és 555-123-456, marca * 61555123456 # per desviar les trucades quan no responguis i * 67555123456 # per desviar les trucades quan el telèfon estigui ocupat.

Com desactivar el desviament de trucades

   Quan no necessites més el desviament de trucades has de fer exactament el mateix, però sense incloure el número de telèfon mòbil. El codi varia per tant segons el tipus de desviament que tinguis actiu en aquest moment:
* 21, per desactivar el desviament de totes les trucades
* 61, per desactivar el desviament de trucades quan no es respon a el telèfon
* 67, per desactivar el desviament de trucades quan la línia està ocupada. 
Text de Ivan Ramirez