dimecres, 4 d’octubre del 2017

Un nou sistema de seguretat que fa servir el cor com a contrasenya

   El recent llançament de l'iPhone X i la seva nova tecnologia de desbloqueig de reconeixement facial han portat la seguretat biomètrica de tornada a les converses entre el públic general. Ara, un equip de científics de la Universitat de Buffalo (EE. UU.) ha desenvolupat l'eina de seguretat definitiva: un sistema biomètric que analitza les dimensions del cor per desbloquejar el telèfon o iniciar sessió a l'ordinador.
   La contrasenya alfanumèrica ja és una cosa passada de moda en el segle que vivim i la seguretat biomètrica sembla alçar-se com el camí a seguir en el futur, sent les empremtes dactilars, els escanejos de retina i el reconeixement facial només el principi, ja que cada signatura biològica única està investigant actualment com a forma potencial de seguretat en aquest món connectat. Des d'un sistema d'identificació basat en l'olor corporal, fins a l'escaneig de les venes, el nostre organisme està ple de marcadors biomètrics únics que poden ser aprofitats com un codi d'accés personalitzat.

Biometria de cor
   Els científics de la Universitat de Buffalo han portat la biometria del cor un pas més enllà creant un sistema que utilitza un radar Doppler de baix nivell per identificar la forma única i la mida del cor d'una persona. Amb aquest sistema de seguretat biomètric, només hem d'acostar per desbloquejar el dispositiu i allunyar-nos per bloquejar-lo.
   El radar Doppler mesura el cor i, a continuació, el controla contínuament per assegurar-se que ningú més hagi intervingut per executar l'ordinador o dispositiu en qüestió.
   La tecnologia és una alternativa segura i potencialment més eficaç que les contrasenyes i altres identificadors biomètrics, segons els autors.
"Ens agradaria fer-lo servir per a cada ordinador perquè tots necessiten privacitat. Crear i desconnectar-és tediós", comenta Wenyao Xu, líder de l'estudi.

Com funciona?
   Si la mida i forma del cor escanejat coincideix amb l'emmagatzemat per a aquest usuari a la base de dades, el dispositiu es desbloqueja. El fet d'haver seleccionat el cor com a baluard de la seguretat és perquè el cor no canvia al llarg de la vida adulta d'una persona (tret que pateixi algun tipus de malaltia cardíaca greu).
   La intensitat del senyal del radar del sistema "és molt menor que la de Wi-Fi", i per tant no representa cap amenaça per a la salut. "Vivim cada dia en un entorn Wi-Fi i el nou sistema és tan segur com els dispositius Wi-Fi. El lector és de 5 mili watts, fins i tot menys del 1 per cent de la radiació dels nostres telèfons intel·ligents".
   El sistema necessita uns 8 segons per escanejar un cor la primera vegada; després, és capaç de reconèixer contínuament dit cor.
   Aquest innovador sistema de seguretat utilitza la geometria del cor, la seva forma i grandària, i com es mou per fer una identificació. "Mai s'han trobat dues persones amb cors idèntics".

Avantatges
   El nou sistema té diversos avantatges sobre les eines biomètriques actuals. En primer lloc, és un dispositiu passiu, sense contacte, de manera que no cal molestar a l'usuari per a 'iniciar sessió' quan es connecten. I en segon lloc, monitoritzes als usuaris constantment. Això vol dir que la màquina no funcionarà si hi ha una persona diferent davant. Per tant, les persones no han de recordar-se de tancar sessió mai.
   Xu planeja reduir la mida del sistema i instal·lar en els cantons dels teclats d'ordinador i fins i tot en telèfons intel·ligents. Tret de MI Sarah Romero

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres!
Em sembla genial, però (ja em perdonareu) una mica inútil.

Jo no porto cap contrasenya per bloquejar el telèfon.
Si el perdo ningú podra contactar amb algú dels meus contactes per intentar tornar-me'l.
Es veritat que es poc probable, però sempre hi ha bona gent pel món, a mi em va passar al revés, encara no existia aquesta modalitat i vaig poder contactar amb el propietari. Si no no hagués pogut.
Evidenment si te'l roben, tampoc cal.
No se.....
Rosó.