divendres, 20 de maig del 2016

El Chimborazo més alt quel Everest

El cim del volcà equatorià Chimborazo és oficialment el punt més allunyat del centre de la Terra. Així ho ha confirmat una expedició de científics francesos i equatorians que, després d'un nou mesurament amb GPS, ha situat aquest pic per davant de l'Everest en aquest rànquing.

"Podem determinar que la distància entre la part superior del Chimborazo i el centre de la Terra és de 6.384.415,98 metres, pel que és el punt més distant del centre de la Terra", va assegurar Jean-Mathieu Nocquet, francès investigador de l'Institut d'Investigació per al Desenvolupament (IRD), que va participar en aquesta missió.


D'aquesta manera, el Chimborazo se situa gairebé dos quilòmetres per davant de l'Everest, ja que aquest es troba a 6.382,6 quilòmetres de distància. El Chimborazo es converteix així en el punt de la terra més allunyat del centre i més proper al Sol.

Amb aquesta nova mesura, l'Everest perd un títol però manté un altre. Perquè aquesta cimera segueix sent la muntanya més alta sobre el nivell del mar. En aquest sentit se situa a 8,848 km. de distància i el Chimborazo està només a 6,268 km. Aquesta diferència es deu al fet que El Chimborazo està més a prop de l'equador on el radi de la Terra és més gran que als pols.  Clica aquí.